Over mij

Over mij 2019-12-18T11:53:57+00:00

Beste bezoeker,

Mijn naam is Daniël Daemen en voorafgaand aan mijn carrière als jazz saxofonist werkte ik in een muziekzaak in België als houtblaasinstrumenten reparateur. Daar heb ik de unieke kans gehad om opgeleid te worden door een voormalig reparateur van de Selmer fabriek in Parijs. Ook was ik in de leer bij diverse andere gerenommeerde reparateurs in België, Nederland en Duitsland. Deze ervaringen gaven me een diep inzicht in de wereld van wat gezien wordt al het meest wonderbaarlijke instrument aller tijden.

In 2012 startte ik met mijn eigen zelfstandig reparatieatelier in Nederland.

Mijn focus is gericht op saxofoon reparatie en mijn doel is dat uw sax een betrouwbare vriend is waarvan u vele jaren muzikaal plezier zult hebben.

U kunt bij mij terecht voor allerhande reparatie zoals onderhoud, uitdeukwerk, solderingen en revisies tot ergonomische aanpassing van de applicatuur.

Mijn werk voer ik uit met de grootste zorg en precisie en ik gebruik enkel speciaal ontworpen gereedschappen voor al mijn reparaties.

Ik ben gespecialiseerd in het weghalen van speling op de kleppen, ook wel mechanische revisie genoemd. Dit aspect is het meest tijdrovende gedeelte van een revisie. Zonder dit te doen kunnen corresponderende kleppen nooit perfect tegelijkertijd sluiten en kunnen de polsters ook nooit goed afsluiten zoals het hoort.

Door mijn jarenlange ervaring als professioneel saxofonist begrijp ik het belang van een betrouwbare saxofoon die met zorg gerepareerd is en optimaal presteert.

Bedankt voor het bezoeken van mijn website en hopelijk tot binnenkort!

Daniel Daemen