Beste bezoeker,

Mijn naam is Daniël Daemen. Voorafgaand aan mijn carrière als jazz saxofonist werkte ik in een muziekzaak in België als reparateur van houtblaasinstrumenten. Daar kreeg ik de unieke kans opgeleid te worden door een voormalig reparateur van de Selmer fabriek in Parijs. Ook was ik in de leer bij diverse andere gerenommeerde reparateurs in België, Nederland en Duitsland. Deze ervaringen gaven me een goed inzicht in de wereld van wat gezien wordt al het meest wonderbaarlijke instrument aller tijden.

In 2012 startte ik met mijn eigen zelfstandig reparatieatelier in Nederland.

Mijn focus is gericht op saxofoon reparatie en mijn doel is om van uw sax een betrouwbare vriend te maken, waarvan u vele jaren muzikaal plezier zult hebben.

U kunt bij mij terecht voor allerhande reparatie zoals onderhoud, uitdeukwerk, solderingen en revisies tot restauraties van oude juweeltjes zoals Buescher, Conn, King, The Martin, enz. Een cruciaal deel van mijn werk bestaat uit het verbeteren van de intonatie bij oude maar ook bij nieuwe saxofoons.

Ik werk met de grootste zorg en precisie en gebruik daarvoor speciaal ontworpen gereedschappen.

Mijn specialisatie is het weghalen van speling op de kleppen – ook wel “mechanische revisie” genoemd. Dit aspect is het meest tijdrovende gedeelte van een revisie. Wanneer dit niet gebeurt kunnen corresponderende kleppen nooit perfect tegelijkertijd sluiten en kunnen de polsters ook nooit goed afsluiten zoals het zou moeten.

Door mijn jarenlange ervaring als professioneel saxofonist weet ik hoe belangrijk het is een betrouwbare saxofoon te hebben die met zorg gerepareerd is en daardoor optimaal presteert.

Bedankt voor het bezoek aan mijn website en hopelijk tot binnenkort!

Daniel Daemen